לנטיב
שַׁבֵּץ-טִיב 2024
עמוד הבית > מדריך למשתמש

 מדריך למשתמש

תודה על שבחרתם להשתמש בתוכנת לנטיב שבץ-טיב! אנא היעזרו במדריך למשתמש שלהלן על מנת להתוודע לתוכנה ולהבין לעומק את יכולותיה. אם יש לכם שאלות, אנא שילחו לנו אימייל לכתובת: support@lantiv.co.il ואנו נשמח לעזור לכם!

1. צעדים ראשונים

Icon getting started.png

הדבר הראשון שתראו לאחר פתיחה של קובץ הוא את סביבת העבודה של התוכנה. היא מורכבת ממספר חלונות: חלון המשאבים והפעילויות, סרגל הניווט, חלון המערכת הראשי, חלון המאפיינים בפינה השמאלית התחתונה של המסך ועוד כמה חלונות אחרים. את כל מה שתעשו בתוך התוכנה - אתם תעשו בתוך אחד מהחלונות הללו; כך שנתחיל על-ידי הסבר אודות מה המשמעות של כל חלון ומה ניתן לבצע בעזרתו.

2. מוסד

Icon university.png

בחלון המוסד תוכלו להזין את פרטי המוסד שלכם. זהו גם המקום שבו תוכלו להגדיר את מילון המונחים שהתוכנה משתמשת בהם בממשק המשתמש שלה כדי להתייחס לסוגי המשאבים השונים (כגון מורים או מרצים). העמוד האחרון בחלון זה הוא עמוד המאפיינים אשר מאפשר לכם להוסיף מאפיינים משלכם (שדות טקסט) עבור משאבים.

3. משאבים

Icon resources.png

חלון המשאבים הוא למעשה בסיס המידע של התוכנה. זהו החלון שבו תוכלו להזין את הימים והשיעורים, המקצועות, הקבוצות, התלמידים, החדרים והציוד. ניתן להזין את המשאבים באופן ידני אחד אחד או לייבא אותם (מוסבר בפרק האחרון של המדריך). פרק זה מסביר את התפקיד של כל אחד מסוגי המשאבים, כיצד להזין משאבים, כיצד לערוך את המאפיינים שלהם ואת המשמעות של כל מאפיין.

4. פעילויות

Icon activity.png

פעילויות הן אבני הבניין של המערכת. פעילות מאחדת מספר משאבים אשר עתידים להיות משובצים יחדיו. לדוגמה: מקצוע, מורה, קבוצה של תלמידים וחדר - כל אלה יוצרים פעילות אחת. כאשר פעילות כזאת משובצת, היא תופיע במערכות של כל המשאבים המשתתפים בה. כך שתהליך השיבוץ הוא למעשה תהליך שבו קובעים מתי כל פעילות מתרחשת. פרק זה מסביר כיצד להזין פעילויות ומקבצים (מקבץ מאחד כמה פעילויות מקבילות) בחלון הפעילויות ומפרט את המאפיינים השונים של פעילויות.

5. שיבוץ אינטראקטיבי

Icon interactive.png

במצב האינטראקטיבי משבצים פעילויות בעזרת פעולת גרירה. פרק זה מסביר את הצעדים המדוייקים לשיבוץ פעילויות בצורה זו. הוא גם מסביר כיצד להזיז משבצות קיימות (משבצת היא פעילות משובצת ביום ושיעור ספציפיים), להעתיק אותן וכיצד לערוך את המאפיינים שלהן.


6. התנגשויות

Icon conflicts.png

התנגשות היא מצב שבו שתי פעילויות משובצות "מפריעות" האחת לשניה בצורה כלשהי. ההתנגשות הנפוצה ביותר היא שיבוץ כפול של משאב (שתי פעילויות שונות באותו חדר למשל). התוכנה מנטרת את כל פעולות השיבוץ שלכם במצב האינטראקטיבי ותמיד מזהירה אתכם במידה ונגרמת התנגשות כתוצאה מהפעולה האחרונה שביצעתם. פרק זה מפרט את סוגי ההתנגשויות השונים, מציג את "חלון ההתנגשויות" ואת חלון "האזהרה אודות התנגשות".

7. קומבינציות

Icon combinations.png

מנוע הקומבינציות הינו כלי חצי-אוטומטי רב עוצמה אשר עוזר למצוא אפשרויות רב-שלביות להזזה של משבצת, שיבוץ של פעילות, סתימת חלון או העברת פעילות לחדר אחר - וכל זאת ללא יצירת התנגשויות. פרק זה מתאר את חלון הקומבינציות וכיצד הוא יכול לעזור לכם להתגבר על מצבי "מבוי סתום" שבהם לא נראה שקיימת דרך פשוטה לבצע את אחת המשימות הנ"ל.


8. שיבוץ אוטומטי

Icon automatic.png

במצב האוטומטי התוכנה בונה את מערכת השעות על סמך הנתונים והאילוצים שהזנתם. היא יכולה לבנות מערכת לגמרי "מאפס" או לחילופין להשלים מערכת הבנויה חלקית. אם תשנו את האילוצים בשלב כזה או אחר, התוכנה תדע לקחת את המערכת הנוכחית ולהתאים אותה לאילוצים החדשים שהגדרתם. פרק זה מסביר כיצד להפעיל את המנוע האוטומטי וגם מתאר בקצרה כיצד הוא עובד.


9. אילוצים

Icon constraints.png

על מנת שהבנייה האוטומטית של מערכת השעות תשיג תוצאה רצויה, התוכנה צריכה לדעת את הדרישות המדוייקות שלכם מן המערכת הבנויה. האילוצים מאפשרים לכם להגדיר לתוכנה את הדרישות הללו על-ידי הצבת חסמים על היבטים שונים של המערכת. לדוגמה, תוכלו להגביל את כמות החלונות (חלון הינו משבצת ריקה באמצע היום) במערכת של מורה; או - תוכלו להגביל את כמות הפעמים שפעילות מסויימת משובצת ביום אחד. קיימים סוגים רבים של אילוצים. פרק זה מתאר את סוגי האילוצים הללו ומסביר כיצד להזין אותם.

10. שינויים

Icon changes.png

במרבית בתי הספר, מערכת השעות מתוכננת מראש לפני תחילת שנת הלימודים (או המחצית). אולם, כאשר הלימודים מתחילים, כל יום מביא עימו שינויים בלתי צפויים כגון העדרויות, החלפות ועוד. על-ידי מעבר למצב השינויים תוכלו לנהל את השינויים הללו באופן יום-יומי שוטף. פרק זה מסביר בדיוק כיצד הדבר נעשה.


11. דו"חות

Icon reports.png

דו"ח הינו טבלה טקסטואלית של שורות ועמודות. קיימים סוגים שונים של דו"חות שהתוכנה יכולה לייצר על סמך הנתונים שהזנתם והפעילויות ששיבצתם. פרק זה מסכם את כל סוגי הדו"חות, מסביר כיצד לסנן אותם, למיין אותם וכיצד להגדיר את התוכן ואופן התצוגה שלהם.


12. הדפסה וייצוא

Icon print.png

מערכת השעות והדו"חות יכולים להיות מודפסים או מיוצאים. המערכת הגרפית יכולה להיות מיוצאת לקובץ מסוג PDF, אתר אינטרנט וקבצי תמונות. הדו"חות יכולים להיות מיוצאים גם לקבצי טקסט (כגון CSV) אותם ניתן לפתוח ב-Excel למשל. פרק זה מסביר כיצד הדבר נעשה ומפרט את אפשרויות ההדפסה והייצוא השונות העומדות לרשותכם.


13. ייבוא נתונים

Icon import.png

לתוכנה יש יכולת מאוד מפותחת של ייבוא נתונים. ניתן לייבא קבצי טקסט, קבצי XML ואפילו מידע מכל אתר באינטרנט. התוכנה יודעת להתמודד עם כמעט כל סוג של מבנה נתונים מאחר וכשאתם מייבאים קובץ, אתם יכולים להגדיר לתוכנה אילו סוגי נתונים נמצאים בכל עמודה או שדה בקובץ המיובא. פרק זה מדגים כיצד לייבא משאבים, פעילויות ואפילו מערכת שעות שלמה.

14. עבודה מקוונת

Icon working online.png

התוכנה מאפשרת לכמה משתמשים לעבוד ביחד על אותו קובץ השמור בענן על גבי Google Drive או OneDrive של מיקרוסופט. כאשר עובדים עם קובץ השמור בענן, ברגע שמשתמש אחד שומר את הקובץ, שאר המשתמשים מקבלים את השינויים שלו למחשבים שלהם גם כן. פרק זה מסביר כיצד להתקין את הדרייב וכיצד לשמור עליו קובץ של מערכת.

חזרה לעמוד הבית

  יש לכם שאלה? שלחו לנו דואר אלקטרוני אל SUPPORT@LANTIV.CO.IL